En dryg timme kvar till Kalle!

Och jag har verkligen inte tid med att blogga, meeen, det är trevligare än att städa.
Blir att kasta in allt som ligger i garderoben som vanligt, haha.

Visste ni förresten detta om Kalle Ankas jul?:

Den första filmen i Kalle Anka och hans vänner önskar God jul är också den äldsta. Du vet hur filmen går, tomten vaggar omkring och skrockar nöjt åt alla leksakerna som ska delas ut.
Men visste du att två scener är bortklippta ur filmen? En där tomten läser en lååång önskelista, och en där han sjunger en sång.
I USA har ännu mer klippts bort. Både dockan som skriker "mommy" och dockan som får krulligt hår när hon skräms av en spindel.


I nästa film har också saxen varit framme. I Kalle Anka i djungeln har man klippt bort en scen där Kalle skjuter den irriterande fågeln med ett maskingevär. Elakt till och med för att vara Kalle Anka!
Vad är det för fågel som stör Kalle egentligen? Jo, det är en Aracua. Det är en liten fågel som lever i Amazonas regnskog i Sydamerika. Den håller sig mest uppe i träden, så det är konstigt att den springer omkring på marken och retar Kalle.



Snusk på julafton? Jodå, det finns faktiskt i Lady & Lufsen. De två hundarna kurar ihop sig på en kulle och bilden blir svart. I långfilmen får man reda på att Lady ska ha valpar efter den natten. Så försiktigt visade man att Lady & Lufsen skulle ha sex. Men det upprörde många när filmen kom på 1950-talet. Då det var förbjudet att visa sex utanför äktenskapet på film i USA. Och Lady och Lufsen var inte gifta. Usch och fy!

Kockarna i Lady & Lufsen bryter på italienska när de säger "Do skämta med mej aprilo". Men hur pratar kockarna i den italienska versionen av filmen?  Jo, där pratar de dialekt från Neapel - pizzans hemstad.

Lady och Lufsen

Också Musse Pigg på camping har kortats ner. Scenen där Långben förvandlar sin majskolv till popcorn, genom att sticka in fingrarna i ett vägguttag, är borta. Kanske för att ingen ska testa det farliga tricket hemma?

Tjuren Ferdinand är en ung tjur - men en gammal film. Den kom redan 1938. Tjuren Ferdinand är så populär att det blev stora protester när SVT tog bort honom ur programmet 1982. Redan nästa år var allas favorit-tjur tillbaka igen, lika lat som vanligt.
Tjurfäktarna ska föreställa olika tecknare på Disney. Den arga matadoren i filmen ska vara Walt Disney själv.



Det vi får se av Djungelboken är bara en liten bit ur en långfilm från 1967. Det blev Walt Disneys sista film, han dog medan han arbetade med Djungelboken. Snopet!
Nästan lika snopet blev det för han som gjorde rösten till Mowgli. Mitt i filmen kom han i målbrottet! Han fick bytas ut mot en kille med ljusare röst.



I can't wait, en gång om året liksom! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se