Nu är det bestämt!

Hittade en kurs juridisk biologi på en folkhögskola i Eksjö, verkar passa asbra!

Oftast räknas inte de flesta av människans uttryck och påhitt till biologin. Psykologi, sociologi, politik mm handlar strängt taget om oss levande organismer, men är inte biologi. Gränsdragningen är förstås delvis omöjlig, godtycklig och menlös, på samma sätt som människan både är och inte är ett djur bland andra djur. Därtill finns naturligt nog anknytningar här och var till diverse andra områden, inklusive medicin.

Juridisk biologi är läran om rättsreglernas tolkning och tillämpning. Rätten består av ett flertal rättskällor, såsom statuter (skriven rätt), praxis, förarbeten, doktrin och i vissa fall även sedvänja. Med ett gemensamt namn brukar statuterna kallas normer, vilket är något missvisande eftersom ordet kan ha en annan betydelse i andra sammanhang. Vi lär ut hur man kan tolka sambanden i diskurser och hur man korrelera ämnena för att skapa en dialog på både individnivå och gruppnivå.

Har kollat och bokat en bostad också, får hela 0,1 kvm extra om jag tar den!

Billig som skrutt också, 1847 spänn bara och 10-månaders hyra på det!
Fett hett som skrivet, och det känns liksom bra i magen, rätt helt enkelt.
Nu blir det en riktigt god natts sömn på detta :D

Natti!


Kommentarer
Postat av: Caroline

Ojojoj, vad du ska flytta :o

2009-04-01 @ 08:51:18
Postat av: vicky

Oj folkhögskola hade jag inte alls väntat mig att du skulle välja! Men verkar som en sjysst kurs å billigt ställe. Du kanske rentav kan få nått sidojobb i eksjö om du har tid.

Sen är det ju lite skönare upplägg än högskola tror jag. Man får ju inte ens betyg liksom å du behöver nog inte köpa böcker för en miljon. Ha de gött

2009-04-01 @ 16:03:07
Postat av: Lejonstrand

Luuuuurade!!! :P

2009-04-02 @ 09:54:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se