Vilken typ är du?

Hittade några olika typer som finns på arbetsplatser, vilken av dessa är ni?:

Resultatjägaren

En aktiv, energisk person som kommer först och går sist, arbetar hårt och fixar det mesta.
Utmärkande drag: Älskar att tävla och lösa problem, gillar utmaningar, ställer höga krav, vill se konkreta resultat snabbt och blir lätt otålig.
Svagheter: Har svårt att vänta, bristande inlevelseförmåga, inser inte alltid att andra kan reta sig på att han eller hon vill vara bäst på allt. Kan också knäcka sig själv.


Organisatören

Är ordentlig, pålitlig, stabil och noggrann. Kontrollerar gärna en extra gång för säkerhets skull.
Utmärkande drag: Vill analysera och hitta den optimala lösningen. Är kvalitetsmedveten, grundlig, systematisk, en traditionsbärare som vill ha kontroll och ordning och reda, planerar framåt.
Svagheter: Kan vara för opåverkbar, ibland omständlig. Kraven kan bli för höga, bara det perfekta duger. Känslig för kritik. Ogillar överraskningar och snabba beslut, oordning och bristande disciplin.


Nytänkaren

Är nyfiken, spontan och medryckande men kan vara nyckfull och självupptagen.
Utmärkande drag: Gillar omväxling, är entusiastisk och snabb i besluten. Tycker om förändring och att upptäcka nytt. Är äventyrlig, ombytlig, impulsiv och ständigt på språng.
Svagheter: Saknar tålamod. Kan bli en styvnackad och okänslig despot i trängda lägen. Bra i medgång, har svårare för motgång. Ingenting blir riktigt färdigt. Ogillar rutiner, planer, händelselöshet, omständliga människor, detaljer, uppföljningar och möten.


Samordnaren

En social och smidig person som försöker få alla att trivas. Bra på att se hur andra mår och läsa mellan raderna. Sprider värme och trivsel omkring sig och vill att alla ska vara överens.
Utmärkande drag: Vill skapa samhörighet, är lyhörd och anpassningsbar. Är inlevelsefull, lågmäld och diplomatisk men vag.
Svagheter: För att undvika konflikt kan samordnaren nästan utplåna sig själv. Är känslig för kritik. Ogillar snabba ryck, okänslighet, bufflighet och konflikter. Gillar inte när människor inte vill delta.


Vårdaren

Vårdaren härrör från den amerikanske psykologiprofessorn Elias Porter. Det är en utpräglat empatisk person, redo att rycka ut så fort någon annan riskerar att fara illa eller må dåligt. Påminner om samordnaren men är mer inriktad på de enskilda individerna än gruppen.
Utmärkande drag: Vill finnas till för andra och bidra till att de mår bra. Är uppmärksam, inkännande, hjälpsam, stödjande och omhändertagande.
Svagheter: Kan bli självutplånande och överbeskyddande. Uppfattas ibland som blödig. Har ibland svårt att inse när andra vill klara av sina egna svårigheter. Kan knäcka sig själv för att hjälpa andra. Ogillar hjärtlöshet, okänslighet, alltför hård konkurrens och kritik och att någon misstror deras goda avsikter. Lider av att se andra må dåligt.


Och vilken tror ni att jag är? Comments pliiz! :P


Kommentarer
Postat av: Vicky

Alla har väl lite av varje men tycker organisatören stämmer mest in på dej av de där. Det är ordning och reda på dig liksom. Ta bara en sån sak som att dú viker kläderna i garderoben liksom. hehe

2009-04-05 @ 21:42:53
Postat av: L

Ja, i livet kanske jag är den, men inte på min förra arbetsplats, haha! Och vaddå, jag viker inte mina kläder i garderoben?

2009-04-06 @ 10:17:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se