"Nu kan det bli gratis på helgerna med SL"

SL-resor kan bli gratis på helgerna. Organisationen City i samverkan vill skapa ett "citykort" som ska locka fler människor till staden under veckosluten.
En liknande variant finns redan i Malmö och för stockholmarna skulle det innebära att man betalar en mindre summa pengar för att få ta del av olika förmåner som exempelvis gratis inträde till museer och gratis resor under årets alla helgdagar.

Förslaget kommer från organisationen City i samverkan, där bland annat flera av Stockholms stads stora fastighetsägare och företag arbetar för att utveckla innerstan.
- Det är väldigt positivt. Vi har så få konkurrensmedel i city och ett citykort skulle ge en rejäl boost, säg­er Åke Hellqvist, vd på modegallerian Souk.
Han menar att Stockholms innerstad måste bli mer enhetlig, bland annat för att kunna konkurrera med galleriorna utanför staden.
- Det här skulle ge oss stora möjligheter, fortsätter han.

Vem som ska stå för kalaset är dock oklart. Tanken är att förslaget ska presentas inför 2010 års budget men än så länge finns inga samarbeten med varken SL eller övriga intressenter.
Kortpriset beräknas komma att ligga mellan 100 och 200 kronor, och är, till skillnad från Stockholmskortet, riktat mot stockholmare eftersom det ska räcka ett helt år.


Oooh vad nice det skulle vara, skulle passa mig perfekt!
Eller nja, när jag tänker efter, på helgerna är ju stan packad med folk, det är egentligen skönast att vara ute på stan typ tisdagar helgen innan folk får lön.
Men whaeva, när man inte bor i Staden så kan jag offra mig för det där kortet om det bara kommer kosta 1-200 spänn!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se